Üretim veya ana üretim programını kritik (temel) kaynaklar ile kapasite sınırları içinde olup olmadığının planlanması. (Kaynak Planlama’dan daha ince ve ayrıntılı, ama Kapasite Gereksinim Planlamasından (CRP) daha az ayrıntılıdır.)
Üretim veya depo içindeki araçlara rehberlik etmesi amacıyla zeminin içine yerleştirilen yönlendirici kablo. (Genellikle çok dar koridor uygulamalarında otomatik yönlendirmeli araçlarla kullanılır).
Radyo Frekansı teknolojisi kullanarak çalışan, elektronik aygıtlar arası veri aktarımını sağlayan ve kablo gerektirmeyen ağ.
Motorlu araca monte edilmiş bir Mobil Araç Terminal Seti ekipmanını kullanarak, araçların konum bilgilerinin, periyodik olarak takibinin yapıldığı merkeze radyo frekansı bazlı (GSM, Mobitex, Telsiz) sistemler üzerinden aktarılarak takibine, kontroluna ve yönetilmesine, ayrıca ekran-klavye birimi ile donanmış olanların merkez ofis ile karşılıklı olarak veri haberleşmesine olanak sağlayan sistemin bütünü.
1) Bir ülkenin kendi ülkesi içinde taşımacılık yapma yetkisini salt kendi bayrağını taşıyan taşıyıcılara vermesi. 2) Karayolu taşımacılığında, ilgili ülkede, sadece o ülkenin ticarî araç sürücülerinin çalışma hakkı.
1) amir banka tarafından alınan ve üzerinde yazılı miktarın belirtilen tarihte ödeneceğini gösteren belge. 2) Yükün teslim alındığını teyit ettiği belge (Bu belge ile birlikte taşıyıcının sözleşmesi sona ermiş olur.)
Gemiye kaçak binen yolcu.
Müşteri gereksinimlerini karşılamak üzere tedarik zincirinin belli bir aşamasındaki stok.
Kağıt Bobinleri sararak kaldıran, taşıyan ve döndüren çaka eklentisi/ataşmanı.
Kağıt üretim tesislerinde atık kağıtların hamur haline getirilerek geri dönüşümünün sağlanması.
Havacılıkta dağıtım merkezi. (Bu tür merkezlerin yoğun trafik hacmi nedeniyle diğer havalimanlarına üstünlük kurma avantajı vardır.)
Ürün ve/veya hizmetlerin, kalite konusunda öngörülen gerekleri yerine getirmesinde yeterli düzeyde güveni sağlamak üzere uygulanana planlı ve sistematik etkinlikler bütünü. (Bu çerçevede dokümantasyon, eğitim ve denetim faaliyetleri sürekli olarak gerçekleştirilir.)
Bir ürün ya da hizmetin, öngörülen kalite koşullarını karşılama derecesinin belirlenmesi. (Bu çerçevede giriş, süreç ve nihaî kontrollar, test, ölçüm vb. şekilde gerçekleştirilir.)
1) Tedarik zincirinde geriye doğru ilerlerken, talepteki değişikliklerin etkilerinin çok daha fazla artan oranda değişikliklere neden olması. 2) Tedarik zinciri boyunca siparişlerin gittikçe artan değişkenliği ve bilgi bozulması (Tedarik zinciri yönetiminin temel amaçlarından biri, bu olumsuz etkiyi azaltmaktır.).
Bkz: Bullwhip Effect
Uzman kadromuz ile sizlere lojistik ile ilgili eğitimler
EĞİTİMLER