LODER'A AİT TÜM ETKİNLİKLERİ İNCELEYİN

LODER Başkanı Mehmet Tanyaş’ın Bloomberg HT TV Söyleşisi 21.06.2021

LODER Lojistik Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Mehmet TANYAŞ, Bloomberg HT Televizyonu Akıllı Tarım Programı sunucusu İrfan DONAT’ın konuğu oldu. 11 Mayıs 2021 Saat 13:30 ‘da yayımlanan programda, ülkemiz Tarım-Gıda Sektörünün Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi ile ilgili sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Mehmet Tanyaş konuşmasında; ülkemizde sadece yaş meyve-sebze sektöründe yıllık 20 milyar TL kayıp olduğunu, bu tutarın yaklaşık %10-15’inin lojistikten (paketleme, taşıma ve depolama) kaynaklandığını, buna diğer tarım ürünleri ve tüketim atıklarının dahil olmadığını, bu durumun enflasyon üzerinde çok olumsuz etkileri olduğunu, hem üreticinin hem de müşterinin gidişattan memnun olmadığını belirtti. Ayrıca çözüm önerileri olarak etkin bir tarımsal bilgi sistemine dayalı merkezi bir planlamanın yapılması gerektiğini, bu planlama kapsamında lojistik ve tedarik zincirinin de yeniden tasarımı ve etkin yönetiminin, kooperatif ve üretici birliklerinin birleşerek kendi banka, toplama-dağıtım merkezleri ve satış kanallarını kurmalarının, kurumsallaşmalarının ve profesyonel yönetime geçmelerinin mutlaka başarılması gerektiğini söyledi.

Kamuoyuna duyurulur.